A kókuszolaj és a cukorbetegség

A cukorbetegség egy olyan állapot, melyben a szervezet nem képes megfelelően metabolizálni a cukrot vagy előállítani az inzulint. Gyógyíthatatlan betegség, de a gyakorlatban nagymértékben szinten tartható és kezelhető a vérnyomás, a glükózszint, a testsúly és a koleszterinszint kontrollálásával. A kókuszolaj potenciálisan javára válhat a cukorbetegeknek.

A felszívódása és energiája

Az inzulin egy olyan enzim, mely a szénhidrátokból energiát szabadít fel. Ha szénhidrátot eszünk, abból a szervezet glükózt képez. A glükóz bekerül a véráramba, a hasnyálmirigy inzulint bocsát ki, a sejtek pedig felveszik a glükózt. A folyamathoz szükség van egy ún. karnitin-transzferázra, ami megnyitja a sejtfalat és beengedi a glükózt a mitokondriumba. Ez a helyes működés, azonban bizonyos feltételek inzulinrezisztenciát okozhatnak, így a sejtek nem reagálnak az inzulinra, a glükóz felszívódása nem megfelelő, így a glükóz a véráramban pang.

Közepes szénláncú zsírsavak

A kókuszolaj közepes szénláncú zsírsavakat tartalmaz a hosszúak helyett, így ettől igazán különlegessé és egészségessé válik. Így nincs szükség feldolgozásukhoz inzulinra, sőt még karnitin-transzferázra sem. Más szóval a kókuszolajból a szervezet anélkül képes energiát nyerni, hogy annak bizonyos szerveit mozgósítani kellene. A kókuszolajnak ráadásul alacsony a glikémiás indexe is, ami szintén előnyös a cukorbetegek számára.

Szűz kókuszolaj

Nem minden kókuszolaj egyformán előnyös. A finomítatlan szűz kókuszolajat érdemes a cukorbetegeknek választaniuk, hiszen ez tejfehér, kókuszillatú, tömör és még tartalmazza a legértékesebb vitaminokat és ásványi anyagokat. A finomított kókuszolaj kevésbé magas színvonalú.

Laurinsav

A kókuszolajnak különösen magas a laurinsav-tartalma, ami egy közepes szénláncú zsírsav és a szervezetben monolaurinná alakul. Ez az anyag segít csökkenteni az LDL koleszterinszintet és antioxidánsként, vírus- és baktériumölőként működik a szervezetben.

Vércukorszint kiegyensúlyozása

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!