Cukorbetegség ellen rendelése

A kókuszolaj előnyei az 1-es típusú diabetes esetében

A kókuszolajat a trópusi népek már évszázadok óta fogyasztják, hiszen rájöttek annak gyógyító tulajdonságaira. A kókusz még az egyes típusú cukorbetegség komplikációit is képes megelőzni, az olaj azon képességeinek köszönhetően, melyek támogatják az immunrendszert, fokozzák a zsírégetést és energiaforrásként szolgálnak az étrendben.

Kiegyensúlyozott vérbeli glükózszint

Amikor szénhidrátot fogyasztunk, azok a gyomron át a bélbe jutnak és itt a hasnyálmirigy enzimei bontják azt fel. Ezen egyszerű emésztési folyamatok során kerül a cukor a véráramba, ahol megemeli a vércukorszintet. Ezáltal inzulin szabadul fel, ami a glükózt eljuttatja a sejtekbe, így visszaáll a normális vércukorszint. A cukorbetegek nem termelnek inzulint hatékonyan, így fontos, hogy csökkentsük a szervezet inzulinigényét. Ez egészséges zsírok fogyasztásával történik, ami lassítja az élelmiszerek felszívódását, így a vércukorszint csak fokozatosan emelkedik, csökken az inzulinigény, így nem kell számolni a cukorbetegség szövődményeivel.

Kisebb szénhidrátigény

A szervezet vércukorszint szabályozásának megértése segíti megmagyarázni, hogy az orvosok miért javasolják a cukorbetegeknek a vércukorszint szinten tartását és a kevés szénhidrát fogyasztását. Sokszor azonban a beteg elkezd sóvárogni a szénhidrát, különösen a cukor iránt. A kókuszolaj azonban ezt a vágyat is csökkenti, így igen hatásos a cukorbetegek számára.

Az immunrendszer fellendítése

Az inzulin- és vércukorszint zavarából fakadóan a cukorbetegek szervezete könnyen legyengül és olyan tünetek jelentkeznek, mint a neuropátia, impotencia, különböző fertőzések és a végtagok fájdalma. A kókuszolaj azonban serkenti a vérkeringést, fokozza az anyagcserét, vírusellenes, antibakteriális és gombaölő tulajdonságokkal bír, így erősítve az immunrendszert és fokozva a beteg energiáját.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!